onsdag 24. november 2010

Påvisning av Proteiner

Hensikt
Finne ut hvilke stoffer som inneholder proteiner

Hypotese
Jeg tror det er mye proteiner i eggehviten, melken og eggeplommen, og ikke så mye i de andre

Utstyr
6 reagensglass
vernebriller
Eggehvite
Hvetemel
Eggeplomme
Salami
Melk
Ukjent
Fehlingsvæske

Figur













Beskrivelse
Først fant vi frem alt utstyret vi måtte ha og helte oppi alle stoffene vi skulle bruke oppi hvert sitt reagensglass, så tok vi litt vann oppi de tørre stoffene. Vi helte fehlingsvæske oppi alle stoffene og så hvilke stoffer som reagerte(de som blir lilla har proteiner)
Resultat
Eggehvite har veldig mye proteiner
Hvetemel har litt proteiner
Eggeplomme har en del proteiner
Salami ganske mye proteiner
Melk har en del proteiner
Ukjent har ikke proteiner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar